Loods 5 - Maastricht

Prachtige oude panden een nieuwe invulling geven, passend bij de 21e eeuw, zonder in te leveren op het karakter en de uitstraling van het bestaande gebouw. Dát is typerend voor de locatiekeuze van Loods 5, maar ook een combinatie waar ons hart bij Gevel Design Beek sneller van gaat kloppen. Voor deze woon- en lifestylewinkel - met meerdere vestigingen in Nederland - mochten we de handen uit onze mouwen steken om de gevels van de oude Sphinxfabrieken in Maastricht om te toveren tot gevels passend bij het winkelconcept én het pand.

De uitdaging 

Wie de Sphinxfabrieken in Maastricht kent weet dat hier industrieel en cultureel erfgoed hand in hand gaan mét innovatie en vernieuwing. En dát is precies wat we voor het pand van Loods5 gedaan hebben waardoor het pand weer de sfeer van vroeger uitademt in een modern en industrieel jasje.

De oplossing

Om oud en nieuw bij dit bijzondere gebouw samen te laten smelten zijn er kozijnen en vliesgevels geplaatst met een profiel van 50 mm in aanzicht. De vakverdeling hebben we daarbij zo gemaakt dat deze echt past bij de industriële uitstraling van vroeger.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met ons op en ontdek de mogelijkheden!

IMG_6198 IMG_6179_1