De gezichten achter | Marcel Berendsen

De gezichten achter | Marcel Berendsen

‘Na al die jaren verveel ik me nog steeds niet’

Het is nu ruim vijftien jaar geleden dat Marcel Berendsen de drempel bij Gevel Design Beek voor het eerst overstapte. Destijds nog als uitzendkracht, maar dat veranderde al snel in een vaste aanstelling. Na al die jaren zit CNC-operator Marcel nog steeds helemaal op zijn plek, zo laat hij weten. Tijd voor een nadere kennismaking!

Marcel kwam in 2007 als werkzoekende via het uitzendbureau met Gevel Design Beek in aanraking. “Ik kende het bedrijf nog niet, maar hoorde dat ze iemand zochten. Vandaar dat ik reageerde. Ik had geen ervaring als CNC-operator, hoor. Ik ben eigenlijk machineconstructeur/bankwerker. En had in het verleden bij een bedrijf in de buurt geleerd met een lasrobot te werken en deze te programmeren. De eerste periode bij Gevel Design Beek fabriceerde ik kozijnen.”

Spoedcursus

De werkzaamheden van Marcel werden al gauw uitgebreid én ook zijn contract werd aangepast. Niet meer via het uitzendbureau, maar op den duur een vaste aanstelling bij het bedrijf in Beek. “Een collega ging op een gegeven moment een lange tijd met vakantie. Ze vroegen toen of ik het CNC-werk wilde oppakken tijdens zijn afwezigheid. En dat terwijl ik eigenlijk geen ervaring daarmee had. Ik heb het in no-time moeten leren. Echt een spoedcursus”, zegt Marcel lachend.

Kansen en doorgroeien

“Zo groeide ik samen met nog een andere collega verder in het werk. Toen de collega die ik wel eens verving uiteindelijk wegging, heb ik zijn plek als CNC-operator ingenomen.” En daar heeft Marcel nog geen seconde spijt van gehad, net als zijn keuze voor Gevel Design Beek. “Ik zei altijd dat ik meer van het werken met mijn handen ben, in plaats van het denkwerk. Toch doe ik dat laatste nu wel meer, maar dat vind ik alleen maar een mooie uitdaging. Je moet toch maar zien dat alles elke keer weer klopt. Nee, het verveelt nog steeds niet. En ook het bedrijf past bij mij. Je krijgt hier kansen en de directie is heel gemoedelijk en begripvol. Daarnaast heerst hier echt nog de Achterhoekse mentaliteit; doe maar gewoon en lekker aanpakken. Heel fijn!”

Wil jij ook net als Marcel aan de slag als CNC-operator? Bekijk dan gauw onze vacature, want we zoeken nog een fijne, gemotiveerde collega!

Terug naar overzicht