Stalen deuren en kozijnen? Dit zijn de voordelen!

Stalen deuren en kozijnen? Dit zijn de voordelen!

Stalen deuren, kozijnen en vliesgevels hebben wij sinds een aantal jaar toegevoegd aan ons assortiment. En dat is niet voor niets. Staal kan een mooi alternatief zijn voor aluminium. Een stalen gevelelement heeft zelfs een aantal voordelen ten opzichte van aluminium gevelelementen, lees maar.

Voordeel van staal: het brandt niet

Staal is een onbrandbaar materiaal. Het verbrandt dus niet en er komt ook geen warmte of rook vrij. Wél kan het bij hoge temperaturen aan sterkte en stijfheid inboeten, maar dat is ook zo bij andere materialen.

Voor standaard brandwerende situaties kan je met aluminium puien voldoen aan de brandwerende eisen. Maar we hebben te maken met steeds strengere wet- en regelgeving op dit gebied. En dan kan het handig zijn om te kiezen voor stalen gevelelementen. Bij hogere brandwerendheidsklasses (vaak hoger dan 30 minuten) kunnen wij door middel van stalen brandwerende puien alsnog de oplossing leveren (mét CE-markering). Stalen brandwerende puien kunnen namelijk tot zelfs 180 minuten brandwerend zijn.

Voordeel van staal: het is sterk en compact

Een ander voordeel van staal is dat het sterk is. Het vervormt en buigt veel minder snel dan aluminium door gewicht, kracht of warmte. Staal is zo'n tweeënhalf keer zo compact als aluminium. Dit heeft wel als nadeel dat staal zwaarder is. Maar stalen puien zijn dus enorm sterk en kunnen heel wat gewicht dragen! En doordat staal zo sterk is, zijn stalen puien nóg beter beschermd tegen inbraak.

Andere voordelen van staal

Je kan ook voor een stalen gevel kiezen, puur vanuit esthetisch oogpunt. Stalen puien hebben een dun profiel, wat bij veel mensen in de smaak valt. Daarnaast stralen ze ook heel wat authenticiteit uit. Andere voordelen van staal zijn dat het – net als aluminium - enorm lang mee gaat en dus zeer duurzaam is en dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft.

Ben jij overtuigd van de voordelen van staal en wil jij graag weten welk materiaal je het beste voor jouw project kunt gebruiken? Neem dan eens contact met ons op!

Terug naar overzicht