Redevco Vredenburg – Utrecht

Het oude pand van de C&A aan de Vredenburg in Utrecht werd in 1935 al ontworpen. Door de jaren heen onderging het de nodige verbouwingen. Inmiddels heeft het pand haar oorspronkelijke uiterlijk weer terug en daar had Gevel Design Beek een groot aandeel in!

De uitdaging

Een monumentaal pand met een jarenlange historie in ere herstellen; een project dat ons op het lijf is geschreven! Het gebouw was behoorlijk gedateerd en vroeg om een flinke metamorfose waarbij de gehele voorgevel en overige gevels vernieuwd moesten worden. De handen moesten dus flink uit de mouwen.

De oplossing

Door oude vormen te herstellen, kleine kozijnen te leveren in een staallook overeenkomstig met de bestaande puien, transformeerde het pand weer terug naar zijn oude staat.
Het was een flinke klus waarbij we de gewelven op een speciale manier eerst uit dik aluminium hebben gezet, daarna hebben gewalst in de gewenste vorm om vervolgens in een speciale kleur te moffelen. De gebogen aluminium platen zijn uiteindelijk op het plafond gemonteerd, waardoor het gevoel van vroeger direct weer terug kwam.

De liftschacht is ook door ons onder handen genomen waarbij we deze hebben voorzien van een glazen schil. Net als de hoekpuien die zijn gebogen met isolerende beglazing.

Of dat nog niet genoeg was bracht de aan- en afvoer van de materialen ook nog de nodige uitdaging met zich mee. Op het drukste fietskruispunt van Nederland moesten we laat op de avond en in de nacht het horizontaal en verticaal transport verzorgen. Maar ook daar draaien we onze hand niet voor om!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met één van onze specialisten en ontdek de mogelijkheden!

IMG_9276   IMG_9287